Veel wateroverlast in Rabat en omgeving door hevige regenbuien

Gepubliceerd: 24 februari, 2017 0:05
rifsalerabat

Hevige regenbuien in de regio van de Marokkaanse hoofdstad Rabat en Salé hebben gezorgd voor de nodige overlast. Overal op social media worden er beelden en foto`s gedeeld van overstromingen. Ook in de steden Marakkech en Guelmim zouden er momenteel straten blank zijn komen te staan.

Verkeer ontregeld

Het totale verkeer in Rabat is ontregeld door toedoen van de regenbuien. De trambaan die Rabat en Salé met elkaar verbindt is stilgelegd, aangezien de doorgang voor de tram onmogelijk was, dat meldt het kwaliteitsmedium Hespress.

Op Facebook circuleren video’s van mensen die elkaar op de rug dragen om een straat over te steken en auto’s die gedeeltelijk onder water staan. Ook zijn er beelden van ondernemers opgedoken die hun handelswaar in water zagen opgaan.

Slechte afvoer regenwater

Veel Marokkaanse steden hebben structureel te kampen met een slechte afvoer van het regenwater. Hierdoor zijn er vaker overstromingen. Maar volgens sommige bronnen is de situatie van vandaag niet vanzelfsprekend, omdat bepaalde gebieden vandaag voor het eerst onder water zijn komen te staan.

Burgers zijn woedend en laten zich horen op social media. Ze vinden dat er een einde moet komen aan deze situatie, waar ze de laatste jaren vaker mee te maken hebben.

De hoop is nu gevestigd op de Marokkaanse overheid.

De video van de Facebookpagina Salé ma ville سلا مدينتي toont de wateroverlast in Rabat

 

Ook in Guelmim zijn er overstromingen

Comments

comments