‘Voetbalhooligans’ Wydad Casablanca misdragen zich in Al Hoceima (video)

Gepubliceerd: 4 maart, 2017 18:35
wydadrif

Ze hebben al een slechte reputatie, de ‘supporters’ van de Marokkaanse voetbalclub Wydad Casablanca. Maar gisteren werd dat nogmaals aangetoond na de wedstrijd tegen Chabab Rif Al-Hoceima. Diverse hooligans van Wydad zochten de directe confrontatie op met supporters van Chabab Rif Al-Hoceima (CRA), nadat Wydad met 1-2 gewonnen had.

‘Veel gewonden en materiële schade’

Volgens de lokale autoriteiten geciteerd door het persbureau MAP, werden er veertien mensen met verwondingen en kneuzingen geëvacueerd naar het Mohammed V ziekenhuis in Al-Hoceima voor de nodige medische behandeling.

Er was veel materiële schade aan met name auto’s en bussen, maar ook een glazen gevel van een hotel werd vernield, voegde dezelfde bron toe. De autoriteiten hebben uiteindelijk hard moeten ingrijpen om de rust te herstellen.

Op dit moment zijn de autoriteiten het onderzoek aan het intensiveren. Men probeert alle betrokkenen in kaart te brengen, met het oog deze voor het gerecht te brengen.

‘Ordetroepen grepen niet snel genoeg in’

De politie wordt op diverse filmpjes op social media een lakse houding verweten. Met name de eerdere ‘negatieve’ geschiedenis van de supporters van Wydad Casablanca zou een reden moeten zijn om goede voorzorgsmaatregelen te treffen en hard op te treden. Veel ondernemers en burgers van Al Hoceima halen uit naar ‘Al Makhzen’ die niet adequaat gehandeld heeft en zich niet goed heeft voorbereid op de wedstrijd van gisteravond.

Op diverse video’s is te zien hoe men wild met stenen om zich heen gooide en hoe (onschuldige) omstanders werden aangevallen door deze kwaaddoeners.

Comments

comments