‘Verdachte aanslag Berlijn doodgeschoten vlakbij Milaan’

Gepubliceerd: 23 december, 2016 15:00

De verdachte van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, Anis Amri, zou zijn doodgeschoten in een dorpje bij Milaan. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Marco Minniti bevestigd.

Amri is vannacht omgekomen bij een vuurgevecht met de Italiaanse politie. Amri schoot op de politie bij een identiteitscontrole. Daarbij raakte een agent gewond. In de daaropvolgende schotenwisseling werd Amri gedood.

Via Frankrijk naar Italië gereisd

Amri is geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken. Die kwamen volgens Minniti ‘zonder enige twijfel’ overeen met de vingerafdrukken op de deur van de truck waarmee de aanslag werd uitgevoerd.

De Italiaanse politie was volgens de eerste berichten niet gericht op zoek naar de Tunesiër. Hij zou bij een routinecontrole zijn aangesproken. Uit een treinkaartje dat naderhand werd gevonden op het lichaam van de man, blijkt volgens regionale media dat hij ‘s nachts om 01:00 uur per trein was aangekomen in de stad.

Zo’n twee uur later vond de fatale confrontatie met de politie plaats. De verdachte zou via Frankrijk naar Italië zijn gereisd.

Bij de aanslag maandag kwamen twaalf mensen om het leven. Een aantal mensen ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

 

Comments

comments