Rutte doet een ‘Wildersje’: ‘Doe normaal of ga weg’

Gepubliceerd: 23 januari, 2017 13:01

Met de politieke verkiezingen voor de deur moet er stevig campagne gevoerd worden. Zo dacht ook VVD-lijsttrekker (en premier) Rutte. De VVD heeft een grote advertentie in de dagbladen geplaatst met als boodschap ‘Doe normaal of ga weg’.

In een interview met het AD vertelt premier Rutte dat iedereen een keuze heeft om te vertrekken. “Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg! Dat is toch een keuze die je hebt?”

Rutte spreekt niet expliciet over vreemdelingen, maar wel over mensen die hier zijn gekomen voor de vrijheid, maar die misbruiken.

Dit lijkt mogelijk op een poging van de VVD om de PVV-achterban aan te spreken, nadat VVD-er Rutte de PVV vorige week duidelijk als coalitiepartij zou hebben uitgesloten.

Kritiek vanuit Tweede Kamer

De uitspraken van Rutte kwamen al gauw aan in de Tweede kamer. Zo vindt GroenLinks-leider Jesse Klaver het ongeloofwaardig dat Rutte zich nu opwerpt als de hoeder van de normen en waarden.

PVV-leider Wilders reageerde door middel van een tweet op de man wiens kabinet asielzoekers naar Nederland heeft gehaald. “De man van de open grenzen, de asieltsunami, de massa-immigratie, de islamisering, de leugens en het bedrog”, staat in een tweet van Wilders.

Comments

comments