Rotterdamse partij NIDA kritisch op halfstok hangen van Israëlische vlag

Gepubliceerd: 13 januari, 2017 21:54

De Rotterdamse politieke partij NIDA is samen met GroenLinks, SP en de PvdA in Rotterdam ‘not amused’ over het halfstok hangen van de Israëlische vlag op het stadhuis van Rotterdam. De vlag hangt er door toedoen van de rechtse Rotterdamse partij Leefbaar Rotterdam. Die vinden dat er een Israëlische vlag halfstok hoort te hangen om de dood van Israëlische militairen te herdenken.

“We dienen als stad consequent en principieel internationale solidariteit uit te dragen op basis van internationaal recht”, aldus Nourdin El Ouali (NIDA) op de site van de partij nidarotterdam.nl.

De partijen NIDA, Groenlinks, SP en de PvdA vragen zich bovendien hardop af waarom er bij recente aanslagen in Syrië, Somalië, Pakistan, Mali of de Verenigde Staten geen vlag halfstok hing.

Een journalist van de omroep Powned ondervroeg Locoburgemeester Eerdmans  van Leefbaar Rotterdam over de kwestie. Eerdmans antwoordde: “Leefbaar Rotterdam ervoor heeft gezorgd dat de vlag van Israël nu hierboven halfstok hangt. Nou ik heb het zelf …. Ik was hier gisteren locoburgemeester, dus de burgemeester was er niet, dus we hebben dat zelf besloten, om het te doen. En ik denk dat, dat zijn gewoon besluiten die je neemt, op basis van het gevoel, ook in de maatschappij en in Rotterdam.”

Principieel en consequent conform Internationaal Recht

NIDA, SP, GroenLinks en PvdA benadrukken dat zij het betuigen van medeleven met slachtoffers van aanslagen middels het halfstok hangen van buitenlandse vlaggen waarderen. De eenmansactie van Leefbaar Rotterdam om de vlag te plaatsen riep bij de gevestigde partijen NIDA, SP, GroenLinks en PvdA de nodige vragen op. De partijen pleiten voor een principieel en consequent beleid conform internationaal recht.

Bovendien zouden veel Rotterdammers meeleven met het geweld tegen onschuldige Palestijnen in de Gazastrook, wat het plaatsen van zo een controversiële vlag extra gevoelig maakt.

Comments

comments