Rechtzaak Mohsin Fikri uitgesteld door de rechter

Gepubliceerd: 3 maart, 2017 21:58
Mourners carry the coffin of fishmonger Mouhcine Fikri who was crushed to death inside a rubbish truck as he tried to retrieve fish confiscated by police in the northern town of Al-Hoceima October 30, 2016.  REUTERS/Stringer    FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.

De rechtzaak van Mohsin Fikri, de visverkoper die vorig jaar in Al Hoceima werd geplet in een vuilniswagen, is tot 14 maart uitgesteld.

”Men kwam tot dit besluit om meer tijd te geven aan de verdediging om zijn pleidooi voor te bereiden en om meer getuigen te horen”, aldus de woorden van een advocaat van een van de verdachten aan het magazine TelQuel.

Rechter weigert verzoek familie Mohsin Fikri

Dinsdag weigerde de rechter tijdens een hoorzitting in de rechtbank van Al Hoceima om de verdachten op borgtocht vrij te laten. Ook weigerde de rechter het verzoek van de familie van Mohsin Fikri om minister Aziz Akhannouch van Landbouw en Visserij en minister Mohamed Hassad van Binnenlandse zaken als getuigen op te roepen.

‘Veel verdachten’

In deze zaak worden meerdere mensen vervolgd, waaronder twee werknemers van de afvalophaaldienst Pizzorno. Ze worden verdacht van doodslag. De overige verdachten worden onder andere verdacht van “het gebruiken van een vervalst document”, voor “de vervalsing van officiële documenten met de vermelding van valse feiten” en voor “de deelname aan de vervalsing van officiële documenten”.

Comments

comments