Opstand in Al Hoceima: Autoriteiten roepen op tot kalmte, imam Tarik ibn Ali reageert (video)

Gepubliceerd: 29 oktober, 2016 19:18

Update

Het sloeg in als een bom op social media. De tragische dood van een visverkoper in Al Hoceima. Rif Nieuws berichtte vannacht daarover nadat mensen uit onvrede de straten opgingen.

Er werd naar diverse verklaringen gezocht om de dood van de visverkoper te verklaren. Tevens kwamen er video’s van het ongeval naar buiten. Op de video’s is te zien dat de man de laadwagen instapte om zijn vishandel uit de laadwagen te halen. Op het moment dat hij zich daarin bevond, werd de maler in werking gesteld. Of dit bewust gedaan werd, wordt grondig onderzocht.

Volgens velen is dit duidelijk het geval, zo vindt ook de immens populaire imam Tarik Chadlioui, beter bekend als Tarik ibn Ali.

Stille tochten en demonstraties

Diverse stille tochten en demonstraties worden stilaan op social media aangekondigd. Ook in Nador zouden er vanavond protesten plaatsvinden tegen de lokale overheid. Sommigen beweren dat de autoriteiten de Imazighen niet serieus nemen en bewust treiteren en onderdrukken.
Dat is een slecht signaal, want de Amazigh-gemeenschap staat vooral bekend om zijn jarenlange strijd tegen onderdrukking.

Sussen

In een gezamenlijke verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de officier van justitie kwam men tot het besluit om de gemeenschap tegemoet te komen en de gemoederen te bedaren door een serieus grondig onderzoek in te stellen om alle details over de omstandigheden van de dood van de visboer te onthullen.

Men is bang dat het incident leidt tot escalaties in de Amazigh-regio en daarom wil men snel handelen voordat de man als een ware martelaar beschouwd wordt, zoals Bouazizi in Tunesië (dat was aan de vooravond van de Arabische Lente).

Tarik ibn Ali reageert middels video op het incident

Comments

comments