Koning Mohammed VI leeft mee met Rusland na vliegtuigcrash

Gepubliceerd: 27 december, 2016 18:10

Koning Mohammed VI heeft in een bericht aan Vladimir Poetin zijn medeleven betuigt na de crash van een Russische legervliegtuig in de Zwarte zee.

Hij zegt daarin met veel verdriet het nieuws te hebben vernomen en condoleert de president, de nabestaanden van de slachtoffers en het Russische volk.

Het toestel stortte zondag in de Zwarte zee. Een aanslag wordt niet uitgesloten door de Russische autoriteiten maar waarschijnlijk is de crash te wijten aan een fout van de piloot of een technisch mankement.

Koor

Zondag stortte een Tupolev-154 van de Russische luchtmacht kort na de start in Sotsji in zee. Alle 92 inzittenden kwamen om het leven. Zoekteams hebben inmiddels het wrak gelokaliseerd. Het ligt 27 meter onder het wateroppervlak, op ruim anderhalve kilometer van de kust.

Onder de doden zijn 64 leden van het Alexandrov Ensemble, het beroemde koor van het Russische leger. Dat was op weg naar Latakia in Syrië voor een optreden voor Russische militairen. Bij het kantoor van het koor in Moskou is een bloemenzee ontstaan en worden kaarsen gebrand voor de slachtoffers.

 

 

Comments

comments