Marokko in aanloop naar de Afrika Cup: oefenwedstrijd geannuleerd, Amrabat definitief out

Gepubliceerd: 6 januari, 2017 16:24

De voorbereiding van Marokko op weg naar de start van de Afrika Cup verloopt alles behalve vlekkeloos. Nadat eerder de wedstrijd tegen Iran geannuleerd is, gaat er ook een streep door de ontmoeting met een club uit de Emiraten. Die wedstrijd zou vandaag plaatsvinden, maar die ging door onduidelijke redenen niet door (mogelijk later meer hierover). Marokko traint vandaag achter gesloten deuren.

Daardoor rest hun slechts de oefenwedstrijd die zij a.s maandag zullen afwerken tegen Finland om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Renard

De bondscoach van de Atlas Leeuwen gaf onlangs in een persconferentie aan dat hij minimaal de kwartfinales wil halen. Gelet op het grote aantal blessures en het doelbewust niet selecteren van Hakim Ziyech, is dit geen rare doelstelling. Daarbij speelt de fitheid van het grote talent Sofiane Boufal ook een grote rol. Over de nog altijd niet aangekomen Sofiane Boufal is nog geen duidelijke mededeling gedaan. De aanvaller van Southampton zou naar verluidt vandaag aan kunnen komen in de Emiraten waarna hij verder onderzocht wordt.

Nordin Amrabat out

Voor Nordin Amrabat is het avontuur definitief voorbij. De speler van Watford zat in de definitieve selectie van Marokko ondanks een enkelblessure, maar die kwetsuur blijkt te ernstig. Omar El Kaddouri (Napoli) is als vervanger opgeroepen.

Ook Oussama Tannane (Saint-Etienne) meldde zich bij bondscoach Hervé Renard af met een (heup)blessure, terwijl Ajacied Hakim Ziyech niet is geselecteerd.

Comments

comments