‘Laffe’ Geert Wilders slaat uitnodiging van Essalam-moskee af

Gepubliceerd: 21 februari, 2017 11:42

Geert Wilders weigert deel te nemen aan het eerste, Nationale Islamdebat in de grootste moskee van Nederland op vrijdag 10 maart in Rotterdam. Dit meldt het AD. 

,,No way. Behalve als ik die megamoskee definitief mag sluiten. En daarna de rest”, reageerde hij via zijn Twitteraccount op de uitnodiging voor het debat in de Essalam-moskee.

Zijn partij was ,,van harte” uitgenodigd voor het debat over de rol en de plaats van 900.000 moslims in Nederland. Volgens organisator Marianne Vorthoren moet het debat juist worden gevoerd ,,met degenen met wie je het fundamenteel oneens bent”.

Vorthoren is erg teleurgesteld in Geert Wilders. ,,We hebben wel een uitdaging voor Wilders: kom ons dan maar overtuigen dat de moskee moet worden gesloten. Als hij dat niet eens probeert, zal de moskee ook niet worden gesloten, zoals hij wil.”

Zij deed eveneens een oproep aan andere lijsttrekkers om wel naar het Islamdebat te komen. Vorthoren zegt daarover het volgende: ,,Zij kunnen laten zien hoe het wel moet door met ons in gesprek te gaan.”

Comments

comments