Geert Wilders begaat ‘blunder’, rectificeert zijn uitspraken en haalt uit naar ‘linkse elite’

Gepubliceerd: 26 februari, 2017 22:26
wildersrif

Geert Wilders heeft zondag op Twitter een uitspraak in een Duits interview gerectificeerd. Hij stelde in een interview op de Duitse televisie dat LPF-voorman Pim Fortuyn door een ‘radicale moslim’ vermoord zou zijn.

Pim Fortuyn werd in mei 2002 doodgeschoten door de Nederlandse milieuactivist Volkert van der Graaf. Hij werd tot achttien jaar celstraf veroordeeld en kwam in 2014 voorwaardelijk vrij.

Op Twitter stelde Wilders deze avond, twee weken na het interview, dat hij niet Pim Fortuyn had bedoeld, maar Theo van Gogh. Deze werd in november 2004 vermoord door Mohammed B., die werd veroordeeld tot levenslang.

‘Uithaal naar links’

Vervolgens zag hij zijn kans schoon om uit te halen naar links. Met de volgende woorden: “linkse elitaire losers. Geniet van mijn verspreking. Maar we gaan Nederland wel heel snel deislamiseren, en dat is geen verspreking!”

Weinig interviews

Het interview met de Duitse journalist is op 12 februari al op de website Das Erste geplaatst. Maar Wilders maakte er zondag voor het eerst zelf melding van op zijn Twitter-feed. Op 12 februari gaf Wilders ook een interview in een programma van WNL.

De PVV-leider geeft in aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen weinig interviews. Ook laat hij de meeste televisie-debatten aan zich voorbij gaan.

Comments

comments