‘Collectieve woede’ in Marokko na niet oproepen Ziyech door bondscoach Renard

Gepubliceerd: 26 december, 2016 16:50

Het is momenteel toch alleszins onwaarschijnlijk dat spelmaker Hakim Ziyech nog opgeroepen wordt voor de aanstaande editie van de Afrika Cup in Gabon. De bondscoach van Marokko Hervé Renard lijkt wat tegen de Ajacied te hebben. Dat heeft geleid tot een flink relletje in het vaderland van de belangrijke Ajax-speler.

Het medium Morocco World News meldt namelijk dat verschillende fans van het Marokkaanse nationale elftal al hebben aangegeven dat zij het aankomende toernooi helemaal niet meer zien zitten nu Ziyech niet is opgeroepen. Er is in Marokko een soort gevoel van collectieve woede ontstaan en bondscoach Renard wordt op de diverse sociale media compleet afgebrand.

De Marokkanen vinden het bijzonder opvallend dat de coach aangegeven heeft dat Ziyech niet is opgeroepen omdat hij de afgelopen wedstrijden van Ajax op de bank zat, waar Hamza Mendil wel een belletje heeft gekregen, terwijl hij dit seizoen nog geen enkel duel heeft gespeeld voor het Franse Lille. Dat vindt men bijzonder hypocriet.

Abdelhak Benchikha

Abdelhak Benchikha, manager bij de nummer drie uit de Marokkaanse competitie Ittihad Tanger, heeft kritiek geuit op het niet selecteren van Hakim Ziyech voor de Afrika Cup. Bondscoach Hervé Renard moet het ontgelden.

‘In mijn ogen heeft Renard een grote fout gemaakt met het passeren van Ziyech, die het uitstekend doet in Nederland’, citeert het Algemeen Dagblad de Algerijnse coach, die ook wijst op het feit dat de smaakmaker op het middenveld niet voor Nederland koos, maar juist voor Marokko.

‘Dat was een moedig besluit van Ziyech, want in Nederland was er grote druk op hem uitgeoefend om voor Oranje te kiezen.’

Comments

comments