Farid Azarkan overweegt juridische stappen tegen Marcouch na ‘laster’

Gepubliceerd: 29 januari, 2017 15:40

Een Whatsappbericht was voor PVDA’er Ahmed Marcouch de aanleiding om DENK aan te vallen op Twitter. In het bericht dat de ronde doet op het internet wordt men gewaarschuwd niet op “de verraders van de gemeenschap te gaan stemmen”. Hiermee worden onder andere het PvdA-kamerlid Mohammed Mohandis en anderen bedoeld. In het bericht worden ze omschreven als ‘joden’.

Het appbericht verwijst vervolgens naar een filmpje waarin te zien is hoe PvdA-kamerleden met een Marokkaanse achtergrond zich uitspreken voor het wijzigen van het uitkeringsverdrag met Marokko. In het appbericht wordt ook duidelijk gemaakt dat de Turkse broeders van DENK dit nooit zouden doen.

Ahmed Marcouch zag zijn kans schoon om keihard uit te halen op Twitter: ”Walgelijk! Zo voert Denk van @F_azarkan dus campagne, met leugens en jodenhaat verspreid via whatsapp onder Marokkaanse Nederlanders, bah!”

Farid Azarkan

Farid Azarkan, kandidaat-kamerlid voor DENK, zegt bekend te zijn met het appbericht en ook weet hij dat dit bericht momenteel rond gaat.
Azarkan meldt ook dat DENK er niets mee te maken heeft. Hij noemt het appbericht “walgelijk” en neemt afstand van de uitspraken in dat bericht.
Volgens Azarkan is dit een poging van Marcouch om de partij DENK zwart te maken, door dit bericht aan de jonge partij te koppelen.

Azarkan vertelt verder: “Marcouch doet zelf precies wat hij anderen verwijt. Hij framet mij als iemand die joden gebruikt om zieltjes te winnen maar dat is wat hij zelf doet. Hij trekt zelf de joodse kaart. De troefkaart waar Nederland bang voor is. In Nederland is antisemiet het ergste waar je voor kunt worden uitgemaakt.”

Azarkan geeft aan juridische stappen tegen Marcouch te overwegen. “Dit is laster. Ik ben met mijn advocaat in overleg wat ik hieraan kan doen”, besluit hij vervolgens.

Comments

comments