Ex-vluchteling Ayaan Hirsi Ali staat achter Donald Trump

Gepubliceerd: 9 februari, 2017 19:56

In de Duitse krant die Welt schrijft Ayaan Hirsi Ali dat ze ooit zelf een moslimvluchteling was en dus weet hoe het is om je hele toekomst op het spel te zetten met een enkele reis naar een vreemd land. Nu voelt ze zich Amerikaans staatsburger en iemand die meer dan de meeste mensen reden heeft het extremisme dat zij linkt aan de islam te vrezen.

Ze was aangenaam verrast toen Trump in augustus van het vorig jaar over een andere aanpak van terrorisme sprak in tegenstelling tot zijn voorganger Obama.

Hirsi Ali schrijft dat Trump in die speech overtuigend pleitte voor een niet-militaire reactie op de bedreiging van terrorisme: ‘Net zoals we de Koude Oorlog wonnen door het kwaad van het communisme en het goede van de vrije markt te laten zien, zo ook moeten wij de ideologie van de ‘radicale’ aanhangers van de islam aanpakken.’

Ayaan Hirsi Ali staat achter het plan dat Trump in die speech van augustus 2016 besprak: ‘We moeten in dit land diegenen toelaten die onze waarden delen en onze mensen respecteren. Behalve dat we alle leden en sympathisanten van terreurgroepen moeten screenen, moeten we dat ook doen met mensen die een vijandige houding hebben tegenover ons land en zijn principes en tegen diegenen die vinden dat de sharia de Amerikaanse wetgeving moet vervangen.’

Hirsi Ali vreest verder de opvattingen die veel ‘nieuwe’ Amerikanen met een islamitische achtergrond met zich mee zullen brengen en ‘ons beperkte vermogen die te veranderen’.

Comments

comments