De Atlas Leeuwen maken een slechte beurt: Marokko verliest met 1-0 van Finland

Gepubliceerd: 9 januari, 2017 20:16

De Atlas Leeuwen mogen zich opmaken voor de groepsfase van de Afrika Cup, die alles behalve makkelijk zal zijn. Met landen als Congo, Togo en Ivoorkust zal het doorstoten naar de volgende ronde met de huidige staat van de selectie op een stunt moeten gaan lijken. Vandaag verlieten de Atlas Leeuwen het veld in Abu Dhabi met een 1-0 verlies tegen Finland.

Marokko heeft in aanloop naar de Afrika Cup geen vertrouwen kunnen tanken. De Fin Juhani Ojala zorgde kort voor rust met een rake kopbal uit een hoekschop voor de enige treffer van de wedstrijd. Het Marokko dat door blessures werd geteisterd creëerde tegen Finland nauwelijks kansen.

Aan alles was duidelijk dat er nodig wat sleutelspelers gemist werden. Zo ook een speler net als Hakim Ziyech. Niet verwonderlijk dat veel van de aanwezige supporters de naam van de door bondscoach gepasseerde Ajacied begonnen te scanderen. Zelfs na het afhaken van de aanvallende middenvelders Sofiane Boufal, Nordin Amrabat, Oussama Tannane en Younès Belhanda werd de Ajacied niet bij de selectie gehaald. De bondscoach en Ziyech zijn duidelijk geen vrienden, zoveel moet nu wel duidelijk zijn.

Aanvoerder en Feyenoorder Karim El Ahmadi speelde de gehele wedstrijd uit. Voor Marokko begint de strijd om de Afrika Cup in Gabon volgende week maandag met de wedstrijd tegen DR Congo. Daarna wachten nog groepswedstrijden tegen Togo en titelverdediger Ivoorkust. Marokko haalde in 2004 voor het laatst de knock-outfase van het toernooi. Destijds ging de finale verloren tegen Tunesië.

Comments

comments