‘Algerije weigert samen te werken met de Marokkaanse inlichtingendienst’

Gepubliceerd: 11 februari, 2017 19:15

In een interview met het Marokkaanse medium AlYaoum 24, zegt het hoofd van het BCIJ (Centraal Bureau voor de gerechtelijke onderzoeken) Abdelhak El Khiyame dat Algerije de samenwerking weigert met de Marokkaanse inlichtingendiensten.

Hij voegt eraan toe dat Marokko altijd de hand heeft uitgestoken voor samenwerking tussen de inlichtingendiensten, maar Algerije niet mee wil werken aan de coördinatie hiervan.

Verder zei El Khiyame: “Het terroristische gevaar bedreigt de hele wereld, en iedereen moet een helpende hand bieden om het te bestrijden. Wij werken samen met alle landen, met inbegrip van de landen die Marokko beschouwt als hun vijand”. Hij voegde eraan toe: ”Marokko heeft belangrijke informatie van de inlichtingendiensten verstrekt aan de Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk, Italië, Denemarken, Spanje en een groep van Arabische en Afrikaanse landen”.

Eind vorig jaar werd een terroristische cel ontmanteld in de Marokkaanse stad El Jadida. Toen zei Abdelhak El Khiyame dat de daarbij gevonden wapens in ”Marokko zijn ingevoerd via buurland Algerije, maar dat de levering werd gecoördineerd vanuit Libië”.

Marokko en Algerije moeten samenwerken

Comments

comments