Aboutaleb: ‘Ook een zure en onaangename boodschap moet ruimte krijgen’

Gepubliceerd: 24 februari, 2017 19:42
abourif

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam denkt er niet over om een Palestijnse conferentie te verbieden. Leefbaar Rotterdam vroeg gisteren tijdens de raadsvergadering in een motie om dit wel te doen. Dat meldt RTV Rijnmond.

Volgens LR-raadslid Tanya Hoogwerf zou een spreker banden hebben met het Palestijnse Hamas, wat in Europa op de terreurlijst geplaatst is. De conferentie ‘Palestinians in Europe’ staat gepland op 15 april 2017 in het evenemtengebouw De Doelen in Rotterdam.

Leefbaar Rotterdam

Tanya Hoogwerf vroeg het volgende tijdens de raadsvergadering: “Gaan we als Rotterdam de rode loper uitgooien voor een organisatie die antisemitisch geweld verheerlijkt?” Ze vindt dat haar stad geen podium mag bieden aan “geweld- en terreurverheerlijkers.”

Andere partijen konden zich niet vinden in haar woorden. Ook Burgemeester Aboutaleb neemt de motie niet over. Hij verwijst daarvoor naar de grondwet, die hij moet gehoorzamen.

Over zijn beslissing voegt hij het volgde eraan toe: “Het is mij niet toegestaan censuur toe te passen. Ook een zure en onaangename boodschap moet ruimte krijgen.”

 

Comments

comments