Aanslag met doden nabij stadion Turkse voetbalclub Beşiktaş

Gepubliceerd: 11 december, 2016 1:28

In Istanbul hebben zaterdagavond twee explosies plaatsgevonden in de buurt van het stadion van voetbalclub Beşiktaş. Dat melden verschillende Turkse media. Reuters meldt op basis van bronnen binnen de veiligheidsdiensten dat er zeker dertien doden zijn gevallen.

Eerder zei de minister van Binnenlandse Zaken dat er minstens twintig gewonden waren.

Volgens zender NTV gaat het om een autobom. Andere berichten zeggen dat er vanuit een auto explosieven werden gegooid. Na de explosies zouden er ook schoten afgevuurd zijn. De minister van Binnenlandse Zaken zegt dat een van de explosies veroorzaakt is door een zelfmoordterrorist. Die blies zich op in het nabij het stadion gelegen Macka-park, terwijl de andere explosie direct naast het stadion was bij een bus van de ME.

De minister zegt dat het een aanslag was gericht op de politie die rondom het stadion aanwezig was in verband met een wedstrijd van Beşiktaş. Alle eerder gemelde twintig gewonden waren volgens hem politieagenten. Beşiktaş speelde eerder op zaterdag in het stadion een wedstrijd tegen Bursaspor. Het stadion bevindt zich in de buurt van het belangrijke Taksimplein.

Jongeren maken muziek en horen explosies (video)

Comments

comments