Terreuraanslag op Canadese moskee: ‘zes doden en acht gewonden’

Gepubliceerd: 30 januari, 2017 7:35

Bij een aanslag op een moskee in het Canadese Quebec zijn schoten gelost, waarbij zes doden en acht gewonden zijn gevallen, meldt persbureau Reuters. Er zouden tussen de veertig en honderd mensen in de moskee aanwezig zijn geweest op het moment dat er geschoten werd. Op het moment van de aanslag was het avondgebed bezig. Opmerkelijk is het feit dat er in juni 2016 een varkenskop voor de deur van dezelfde moskee werd gelegd.

Schutters 

Een ooggetuige maakte melding van drie schutters, aldus Reuters. Het persbureau doet melding van meerdere gewonden en ook zou de politie bevestigd hebben dat er twee verdachten zijn opgepakt.

Naar de eventuele derde schutter wordt nog gezocht, agenten zijn zwaarbewapend de moskee binnengegaan. De politie heeft het gebied rondom de moskee afgezet. De situatie zou volgens de politie onder controle zijn alle mensen uit de moskee zouden zijn geëvacueerd.

Premier Trudeau

De Canadese premier Justin Trudeau heeft via Twitter laten weten dat Canada rouwt om de “lafhartige aanval op een moskee in de stad Quebec. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families.” Ook heeft Trudeau gemeld alle nodige assistentie te verlenen aan premier Couillard van de staat Quebec. Justin Trudeau kondigde een dag eerder aan om mensen op te vangen, die vanwege de omstreden ‘moslimgate’ van President Trump van de VS, de Staten niet in mochten.

In een statement veroordeelt Trudeau de “terroristische aanval op moslims”. Verder is volgens de premier “diversiteit onze kracht en religieuze tolerantie is een waarde die wij, Canadezen, hoog achten.”

In de Canadese stad Montreal worden ook extra veiligheidsmaatregelen genomen. Ook de Amerikaanse stad New York heeft aangekondigd moskeeën extra te beveiligen.

 

 

 

Comments

comments